Organisatie

Concept- en productontwikkeling

Je hebt een idee en wilt deze uitvoeren tot het perfecte event. Het verwerkelijken van jouw idee begint bij concept- en productontwikkeling. Onze praktische professionals helpen jou bij het vormen van een concept, samen zorgen wij ervoor dat jouw concept tot leven komt.

Sidekick Events helpt jou niet alleen om een helder antwoord te krijgen op de belangrijkste vragen. De kans is namelijk groot dat je dit al helder voor ogen hebt. Sidekick Events helpt jou om deze antwoorden om te zetten in praktische en concrete plannen, om deze vervolgens daadwerkelijk waar te maken.

Welke vragen zijn belangrijk bij concept- en productontwikkeling? Vragen als: wie en wat wil je bereiken met jouw evenement en hoe wil je dit doen? Hoe wil je ervoor zorgen dat een bezoekje aan jouw evenement waardevol is voor zowel de bezoeker als voor jou? Hoe wil je je doelgroep bereiken? Het hebben van duidelijke en concrete antwoorden op deze vragen, is een belangrijke bouwsteen voor je evenement. Je wilt dat je evenement en eventuele volgende edities een groot succes worden. Dan is het belangrijk om goed stil te staan bij concept- en productontwikkeling.

Informatie verzameling
Om het totaalplaatje van jouw evenement compleet te krijgen, is het belangrijk om veel informatie te verzamelen. Sidekick events helpt jou om de juiste informatie te verzamelen over je doelgroep, de locatie, de overheid, de (horeca) faciliteiten, enzovoort.

Teamsamenstelling
Als er iets belangrijk is tijdens een event, is het een goed team dat werkt als een geoliede machine. Sidekick Events kan jou helpen met het samenstellen van een sterk en compleet team.

Doelgroep analyse
Sidekick Events helpt jou om een duidelijk beeld te krijgen van wie jouw doelgroep is. Wie wil je bereiken en hoe kan  je diegene het allerbeste bereiken?

Kwantificatie van de doelstellingen
Het komt vaak voor dat organisatoren geen doelen stellen voor zichzelf. Het komt nog vaker voor dat organisatoren wel doelen stellen, maar dat het niet lukt om deze na te streven. Dat is logisch, dat is menselijk en je bent zeker niet de enige waarvoor dit lastig is. Echter is het hebben en vooral het nastreven van doelen wel heel belangrijk, zeker wanneer er gestreefd wordt naar volgende edities van het evenement. Sidekick events denkt mee bij het opstellen van doelen, maakt deze concreet en helder en helpt jou erbij om deze doelen na te streven.

Creatief proces

Een beetje anders durven denken. Dat is wat nodig is om van een evenement een succes te maken. Het creatief proces betekent het visualiseren en het finetunen van je event. Tijdens het proces van concept- en productontwikkeling ben je bezig met het scherpstellen van je doelen. Dit kun je zien als het schetsen van een tekening. Het creatieve proces kun je zien als het inkleuren van deze tekening, waardoor het kleur en vorm krijgt.

Heb jij naast een praktische visie, input nodig van iemand die jou kan helpen bij het creatieve proces? Sidekick Events ondersteunt het creatieve proces van jouw evenement.